International Info tarjoaa tukea arkeen kansainvälisessä Kainuussa

International Info tarjoaa tukea arkeen kansainvälisessä Kainuussa

vieraskynä | Salla-Maija Hakola

Kuvitellaan tilanne, jossa olet muuttanut perheesi kanssa uuteen maahan tai toiselle mantereelle töiden perässä. Muutto edellyttää monenlaista tiedonhakua ja valmistelua jo lähtömaassa. Olet mahdollisesti etsinyt tietoa internetistä kohdemaasta ja paikkakunnasta rekrytointiprosessin aikana.  

Tietoa tarvitaan sekä ennen muuttoa että uudelle asuinpaikkakunnalle asettauduttaessa. Mitä tuumaisit, jos voisit käyttää palvelua, jossa sinulle olisi tarjolla tietoa, neuvontaa ja ohjausta uuden maan käytännöistä, alueen palveluista sekä tilaisuuksia uusien tuttavien tapaamiseen? Sinut toivotettaisiin tervetulleeksi uuteen kotipaikkaan! Sanotaan, että ensivaikutelmalla on painoarvoa.  

Kansainväliset työntekijät ja opiskelijat sekä ulkomailta Kainuuseen perhesyiden vuoksi muuttaneet ovat Kajaanin kaupungin kansainvälisille palveluille uusi asiakaskunta. Tavoitteena on, että heidän arkensa uudella kotipaikkakunnalla käynnistyisi mahdollisimman sujuvasti kansainvälisen Infon palvelujen tuella ja elämän rakentaminen alueella olisi mahdollista pidemmäksi aikaa. Tämä on tärkeää myös alueen elinvoiman kannalta, sillä tarvitsemme käsipareja työvoiman eläköitymisen ja nuorten ikäluokkien pienenemisen luomaan työntekijätarpeeseen. Palvelun kehittämistyöllä halutaan myös osaltaan madaltaa kansainvälisen rekrytoinnin kynnystä alueen erityisiin osaajatarpeisiin. 

Ohjauksen ja neuvontatyön lisäksi toteutamme erilaisia tilaisuuksia, joista saa lisätietoa palveluista, kuten esimerkiksi varhaiskasvatuksesta ja perusopetuksesta Suomessa tai vaikkapa harrastusmahdollisuuksista. Koronatilanteen salliessa tilaisuudet toimivat loistavana paikkana verkostoitua ja tutustua uusiin ihmisiin. Jalkaudumme tapahtumiin ja liikumme Kainuun alueella, kun se on taas mahdollista. 

Kajaanin kaupungin kansainväliset palvelut avaa uuden International Info -asiakaspalvelupisteen vuoden 2021 aikana. International Info tulee palvelemaan mm. Kainuun alueen asukkaita, työnantajia, ammattialaisia, yhteistyökumppaneita. Monia mielenkiintoisia asioita on siis tulossa, joten pysy kuulolla.  

Tietoa tulevista tapahtumista ja ajankohtaisista asioista löydät Kajaanin kaupungin kansainvälisten palvelujen verkkosivuilta, City of Kajaani – International Info –Facebookista ja LinkedIn-sivuilta. Tarjoamme apua myös työnantajille, ammattilaisille ja oppilaitoksille.

Työantaja 

Työskenteleekö sinulla kansainvälisiä osaajia? Oletko miettinyt kansainvälistä rekrytointia? Vastaamme mielellämme työntekijän mieltä askarruttaviin kysymyksiin esimerkiksi alueesta ja palveluista. Ole yhteydessä niin voimme katsoa mikä olisi sopiva tapa lähteä liikkeelle. Voimme järjestää tapaamisia myös etäyhteydellä. Lisätietoa palvelusta löydät työnantajan esitteestä.

Ammattilainen 

Tapaatko työssäsi asiakkaita, jotka ovat muuttaneet Kainuuseen työn, opintojen tai perhesyiden vuoksi? Onko asiakkailla kysymyksiä oleskelulupaan, harrastuksiin tai verkostoitumismahdollisuuksiin liittyen? Kerro mahdollisuudesta hyödyntää maksutonta palveluamme asiakkaallesi. Voimme toimittaa sinulle esitteitä työsi tueksi.  

Oppilaitokset 

Opiskeleeko oppilaitoksessasi kansainvälisiä opiskelijoita? Voimme järjestää maksuttoman etäinfon osana opintoja. Voit ohjata opiskelijoita teemailtoihimme. Lähetämme sinulle valmiin markkinointimateriaalin tai esitteitä opiskelijoille esimerkiksi opintojen alkuvaiheessa jaettavaksi. Lisätietoa palveluesitteestä löydät suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.

Palvelua kansainvälisille työntekijöille, opiskelijoille ja perhesyiden vuoksi Kainuuseen muuttaneille kehittää TOPPA-hanke (2020–2022). Hankkeen toteuttaja on Kajaanin kaupungin kansainväliset palvelut. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR). 

Ylös
Mikäli tahdot lisätietoa, ota yhteyttä!

    X