Julkisesta rahoituksesta vipuvoimaa kv-ponnistuksiin

Julkisesta rahoituksesta vipuvoimaa kv-ponnistuksiin

Mielitkö maailmalle? Sitä ei tarvitse tehdä yksin. Team Finland –verkosto auttaa. Julkisesta rahoituksesta voit saada vipuvoimaa kansainvälistymisponnistuksiin, mutta mihin rahoitusta voi saada ja mikä onkaan yrittäjän oma rooli? Kainuusta maailmalle Talkshow’ssa 11.5. studiovieraana ollut CSE Entertainmentin yrittäjä ja kehitysjohtaja Kaisa Ottavainen-Nurkkala sekä ELY-keskuksen Business Finlandin ja Finnveran asiantuntijat pohtivat asiaa ja purkivat aiheen ympärillä liikkuvia myyttejä. Kaisa Ottavainen-Nurkkala toi esille Team Finland -verkostolta saamansa avun suurta merkitystä yritykselleen:

– Olemme käyttäneet Team Finland -palveluita koko yrityksen olemassaolon ajan ja tämä verkosto on ollut meille ensisijaisen tärkeä siinä, että olemme ylipäätään olemassa. Olemme saaneet rahoitusta mm. tuotekehitykseen, markkinaselvityksien tekemiseen ja ansaintamallien kehittämiseen, käyttäneet yritysten kehittämispalvelujen kautta konsultointia ja osallistuneet koulutuksiin.

Hankkeiden suunnitteluun, hakemiseen ja maksatuksiin liittyvän byrokratian uskotaan usein vievän liikaa aikaa ja resursseja ja moni yritys jättääkin tuet tästä syystä hakematta. Kaisa Ottavainen-Nurkkala kuitenkin painotti, että hankkeiden hakeminen ja hallinnointi ei missään nimessä ole ylitsepääsemättömän vaikeaa:

– Onhan se varmaan ensikertalaiselle vaikeaa ja ehkä työlästäkin, mutta mikäpä tässä yrittämisessä ja viennissä ei olisi. Tärkeintä on olla yhteyksissä verkoston toimijoihin, sieltä kyllä neuvotaan ja ohjataan oikeaan paikkaan. Hakemukset pitää toki tehdä ”by the book”, mutta ne on työtehtäviä työtehtävien joukossa, niistäkin selviää.

Voiko ELY-keskus tehdä yritykselle kansainvälistymissuunnitelman? Entä onko Kainuussa vientipotentiaalia? Tai mitäpä studiovieraat ajattelivat siitä, kenellä on suurin vastuu hankkeiden onnistumisesta? Vastaukset näihin ja paljon muuhun lähetyksen tallenteelta:

Kiinnostuitko Team Finland -verkoston palveluista? Ota yhteyttä Kainuun Team Finland kasvu- ja kansainvälistymiskoordinaattoriin Mari Möttöseen, mari.mottonen@ely-keskus.fi tai 050 3508204. Mari ohjaa oikean palvelun pariin!

Ylös
Mikäli tahdot lisätietoa, ota yhteyttä!

    X