Pohjois-Suomen työpaikat houkuttelevat laajasti työnhakijoita

Pohjois-Suomen työpaikat houkuttelevat laajasti työnhakijoita

Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan työpaikkoihin on jo lähetetty yli 1.500 hakemusta Work in Lapland -rekrytointitapahtumassa

Work in Lapland on Pohjois-Suomen oma virtuaalinen rekrytointitapahtuma, joka houkuttelee osaajia Suomesta, Euroopasta ja maailmalta. Virtuaalinen rekrytointitapahtuma kokoaa yhteen erityisesti hotelli-, ravintola- ja matkailualan avoimet työpaikat Kainuusta, Pohjois-Pohjanmaalta ja Lapista.

Englanninkielinen rekrytointitapahtuma on herättänyt suurta kiinnostusta ja tapahtuma-alustalla ilmoitettuihin avoimiin työpaikkoihin on jo lähetetty yhteensä 1.509 työhakemusta. EURES-työnvälitysverkoston järjestämä rekrytointitapahtuma huipentuu 7.9.2023 tapahtuma-alustalla järjestettävään ohjelmaan. Tapahtumapäivänä paikalla on myös työnantajia keskustelemassa virtuaalisesti työnhakijoiden kanssa.

Reilu kaksi viikkoa ennen tapahtumapäivää Work in Laplandiin on jo rekisteröitynyt 1.395 työnhakijaa, jotka ovat kiinnostuneita Pohjois-Suomen työpaikoista. Mukana on hakijoita laajasti eri puolilta Suomea, Eurooppaa ja muista maanosista. Tällä hetkellä työnhakijoita on eniten Euroopassa Espanjasta, Portugalista, Italiasta ja Suomesta. Kansalaisuuksittain tarkasteluna hakijoissa on eniten intialaisia ja espanjalaisia.

Work in Lapland on sekä työnantajille että työnhakijoille maksuton. Tapahtumaan pääsee mukaan osoitteessa europeanjobdays.eu.

EURES-asiantuntija kannustaa kainuulaisia työnantajia mukaan

Kainuun TE-toimiston EURES-asiantuntija Teemu Ahtonen haastaa ja kannustaa kainuulaisia työnantajia kokeilemaan rohkeasti Work in Lapland virtuaalista rekrytointitapahtumaa.

Kainuu tarvitsee uutta työvoimaa tällä hetkellä todella kipeästi ja tässä on toimiva ratkaisu ongelman selättämiseksi. Ei ole tuuria, että esimerkiksi Lapin alueen työnantajat osallistuvat vuosi toisensa perään kyseiseen tapahtumaan ja löytävät sitä kautta työntekijänsä talvisesonkiin. Yhtä lailla tätä kansainvälistä työvoimaa tarvitaan myös Kainuussa, jotta maakuntamme voi säilyä elinvoimaisena ja kasvattaa samalla kansainvälisten matkailijoiden määrää.

EURES-asiantuntija Teemu Ahtonen

Ahtosen mukaan Work in Lapland -rekrytointitapahtumaan voivat osallistua työnantajat miltä toimialalta tahansa, vaikka tapahtuma on suunnattu erityisesti hotelli-, ravintola- ja matkailualan työnantajille. ”Ei ole väliä, minkä kokoinen yritys on kyseessä, kuinka montaa työntekijää etsitään tai onko kyse vaikkapa henkilöstöpalvelualan yrityksestä.”, Ahtonen kertoo ja lisää, että tapahtumaan kutsutaan mukaan myös kaupungit ja kunnat työnantajan roolin lisäksi myös esittelemään Kainuuta työnhakijoille.

Työnantajat pääsevät mukaan rekisteröimällä yrityksen tapahtumaan sekä luomalla yrityksen esittelyprofiilin osoitteessa europeanjobdays.eu. Tämän jälkeen alustalle voi julkaista yrityksen avoimia työpaikkoja. Työnantajat voivat hyödyntää samaa profiilia myös osallistuessaan muihin European Job Days -tapahtumiin.

Ilmoittautumalla mukaan, yritys pääsee tutustumaan tapahtuma-alustalle rekisteröityneiden työnhakijoiden ansioluetteloihin sekä ottamaan yhteyttä työnhakijoihin ja aloittamaan rekrytointiprosessin vaikka heti. Tapahtuma-alusta myös ehdottaa työnantajille automaattisesti parhaiten sopivia työnhakijoita. Ahtosen kertoo, että työnhakijoita ja avoimia työpaikkoja ilmaantuu alustalle joka päivä lisää.

Kainuun TE-toimiston EURES-asiantuntija Teemu Ahtonen muistuttaa, että tapahtumaan rekisteröitymisen ja tapahtuma-alustan käytön kanssa ei tarvitse jäädä pähkäilemään yksin. Ahtonen auttaa tapahtumaan liittyvissä kysymyksissä sekä tapahtuma-alustan käytössä sekä ennen tapahtumaa että tapahtumapäivänä.

Lisätietoja:

Teemu Ahtonen, Asiantuntija EURES- ja yrityspalvelut / Kainuun TE-toimisto

teemu.ahtonen@te-toimisto.fi
puh. 0295 043 105

EURES- ja yrityspalveluiden asiantuntija Teemu Ahtonen kertoo videolla, miten Work in Lapland -tapahtuma auttaa kainuulaisia työnantajia rekrytoinnissa.
Work in Lapland -tapahtumakuva
Ylös
Mikäli tahdot lisätietoa, ota yhteyttä!

    X