Suomen kaunis luonto inspiroi Lun Kainuuseen opiskelemaan

Suomen kaunis luonto inspiroi Lun Kainuuseen opiskelemaan

Kiinan Bayannurista kotoisin oleva Lu Ying muutti Suomeen tammikuussa 2023. Hän opiskelee matkailun ja ravitsemusalan AMK-tutkintoa Kajaanin ammattikorkeakoulun englanninkielisessä koulutusohjelmassa. Gobin autiomaan kupeessa kasvanut Lu kertoo, että hän haki Kainuuseen opiskelemaan henkeäsalpaavan kauniin luonnon vuoksi ja rakastuikin ensi silmäyksellä Kajaaniin kaupunkia ympäröivään luontoon.

”Rakastan viettää aikaa Kainuun metsissä vaeltaen ja opetellen sienestyksen ja marjastuksen saloja.”

Lu Ying
Lu Ying kertoo rakastuneensa Kajaania ympäröivään luontoon.
Lu on kotoisin Kiinan Bayannurista, Gobin autiomaan kupeesta.

Kesälomallaan Lu sai nauttia Kainuun luonnosta myös työnteon merkeissä. Kesäkuussa hän työskenteli puuntaimien istuttajana Oulujärven Metsäpalvelu Oy:lle. Työpaikan löytämisessä häntä auttoivat Kajaanin ammattikorkeakoulun hallinnoiman TILMA-hankkeen työntekijät. Lu sai tehdä kesätöitä yhdessä opiskelutovereidensa kanssa.

Lun mukaan työ olikin mieluista. ”Istuttajan työ on kuin tutkimusmatka suomalaiseen luontoon”, Lu kuvailee. Istutustöissä tarvitaan Lun mukaan hyvää fyysistä kuntoa sekä kiinnostusta tehdä töitä ulkona. Työ voi olla fyysisesti melko rasittavaa, mutta siihen tottuu muutamassa päivässä. Hän kertoo nauttineensa siitä, että pystyi työssään edistämään ympäristön kehittämistä.

Ensimmäisen puolen vuoden aikana Suomessa Lulle on ehtinyt karttua monipuolisesti erilaista työkokemusta. Kesän aikana Lu suoritti myös ensimmäisen työharjoittelunsa Kainuun Liikunnalla osallistumalla paikallisten suurten liikuntatapahtumien, kuten Kainuu Trailin ja Kainuun Rastiviikkojen järjestämiseen. Lisäksi hän sai osa-aikaisen työpaikan Kajaanista Purolan Grilliltä.

Tulevaisuus Kainuussa

Nyt uusi lukukausi on jo startannut ja Lu jatkaa opintojaan Kajaanin ammattikorkeakoulussa. Hänen on tarkoitus valmistua restonomiksi (AMK) joulukuussa 2025. Opintojen jälkeen Lu suunnittelee jäävänsä Kainuuseen. Lun mukaan hän haluaisi jäädä pidemmäksi aikaa upeiden luonnonmaisemien ja lämminsydämisten ihmisten vuoksi. Hän kertoo olevansa todella kiitollinen TILMA-hankkeen työntekijöille heidän ystävällisyydestään ja korvaamattomasta avustaan.

”Tämä hoivaava kulttuuriympäristö, joka ilmentyy TILMA-hankkeen kaltaisissa toimijoissa, on tehnyt minuun suuren vaikutuksen.”

Lu Ying

Suomessa Lu on myös uskaltanut kokeilla uusia asioita ilman, että pelkää tekevänsä virheitä. Hän uskookin vahvasti, että kaikkien yhteisellä ponnistuksella Kainuusta tulee avoimempi kansainvälisiä opiskelijoita kohtaan. Se mahdollistaisi hänen mukaansa jokaiselle oman menestyksekkään uran täällä.

Lu Ying

Ylös
Mikäli tahdot lisätietoa, ota yhteyttä!

    X