TE-live – vuorovaikutteinen kohtaaminen työnhakijoiden kanssa

TE-live – vuorovaikutteinen kohtaaminen työnhakijoiden kanssa

Yksi tapa kertoa haussa olevasta työpaikasta on suorassa TE-live -lähetyksessä. TE-live -palvelussa työnantaja osallistuu lähetykseen joko etänä tai studiossa, ja palvelun tuottaja-toimittaja haastattelee häntä avoimen työpaikan tiimoilta. Kiinnostuneet työnhakijat voivat seurata nettistriimiä puhelimestaan, tietokoneelta tai tabletilta ja kysyä työnantajalta lisätietoa lähetyksen chatissa. Työnantaja vastaa kysymyksiin lähetyksen aikana. Lähetyksestä jää myös tallenne, jota voi jakaa eteenpäin esimerkiksi työnantajan omissa sosiaalisen median kanavissa.

Nainen liimautuneena lasiin. Teksti: tämän lähemmäksi työnhakijoita on vaikea päästä.
TE-live auttaa työnantajamielikuvan rakentamisessa

Kun kilpailu osaavasta työvoimasta kiristyy ympäri Suomen, on työnantajamielikuvan rakentaminen ensiarvoisen tärkeää. Tähän TE-live tarjoaa hienon mahdollisuuden; työnantaja pääsee kertomaan työpaikan arvoista ja työkulttuurista. Myös yrityksen työntekijät pääsevät ääneen lähetyksessä tuoden esiin työn ja työyhteisön parhaita puolia.

Mielikuvia työpaikasta ja työkulttuurista herätetään myös lähetyksiä varten kuvatuilla inserttivideoilla, joissa kuullaan työntekijöiden ajatuksia työtehtävistä ja työyhteisöstä. Inserttivideoita hyödynnetään myös tulevan lähetyksen ennakkomarkkinoinnissa Te-palveluiden toimesta.

“TE-live etsii hyviä puolia työpaikasta, ja nämä kerrotaan lähetyksessä työnhakijoille”

Kajaanilainen Reetta Lumpo aloitti työt keväällä 2022 Kainuun TE-livessä tuottaja-toimittajana. Hänen tehtävänään on tuottaa live-lähetyksiä avoimista työpaikoista kainuulaisille työnantajille.

Miksi kainuulaisen työnantajan kannattaa tulla TE-live -lähetykseen kertomaan avoimesta työpaikasta?

”Työnantajan kannattaa tulla kertomaan avoimesta työpaikasta, koska se saa näkyvyyttä valtakunnallisesti TE-liven nettisivuilla.

Kun työnhakija hakee asiasanalla Työmarkkinatorista työpaikkoja eri puolilta Suomea, niin ilmoituksessa oleva TE-live -lähetys tai sen tallenne tuovat työpaikkailmoitukselle lisäarvoa. TE-livessä tehdään näkyväksi työnantajia ja työtehtäviä sekä osoitetaan hakijalle työpaikan kiinnostavuus. Lähetyksessä on työntekijän haastattelu, joten hakija voi samaistua häneen ja peilata onko paikka häntä varten. TE-livellä haetaan positiivista otetta työntekijän rekrytointiin ja murretaan myös eri aloihin liittyviä ennakkoluuloja.”

Miten TE-live -lähetys voi auttaa positiivisen työnantajamielikuvan luomisessa?

”TE-live -lähetyksissä kerrotaan hyviä asioita työnantajasta, mutta rehellisesti.”

Kuinka paljon lähetykseen osallistuminen vie työnantajalta aikaa?

”TE-liven lähetyksen suunnittelupalaveri vie noin tunnin ja myös itse lähetykseen kannattaa varata aikaa reilun tunnin verran. Lähetystä varten kuvataan inserttivideo työpaikalla, jossa työntekijän haastatteluun on syytä varata aikaa noin puolesta tunnista tuntiin.”

Kun on avaamassa työpaikkaa hakuun, milloin kannattaa olla yhteydessä TE-liveen?

”TE-liveen kannattaa olla yhteydessä hyvissä ajoin, mahdollisesti jo ennen paikan avaamista hakuun, niin voidaan käynnistää lähetyksen tuotanto. Kun paikka tulee auki, saadaan lähetyksen markkinointi heti käyntiin.

TE-live -lähetyksen tuotantoaika suunnitelmasta liveen on noin kolme viikkoa. Kun päätämme tehdä työnantajan kanssa lähetyksen ja pidetään suunnitelupalaveri, siitä päivästä lähetyspäivä laitetaan noin kolmen viikon päähän. Lähetyspäivät ovat joko tiistai, keskiviikko tai torstai, ja lähetysajat klo 10 ja klo 14.”

Jos työnantajana haluat päästä mukaan kertomaan avoimista työpaikoista aidosti vuorovaikutteiseen lähetykseen, ole meihin rohkeasti yhteydessä!

Reetta Lumpo, tuottaja-toimittaja

Reetta.lumpo@te-toimisto.fi

+358 295 039 064

Ylös
Mikäli tahdot lisätietoa, ota yhteyttä!

    X