Uskalla, olet tärkeä

Uskalla, olet tärkeä

Sain vinkin TE-toimiston ammatinvalinta ja uraohjaukseen työpsykologin kautta. Olin kokenut työssäni jatkuvaa henkistä painostusta ja vähättelyä sekä perehdytyksen puutetta työkuvaani. Tämän vuoksi hakeuduin työterveyden kautta työpsykologin juttusille. Hänen kanssaan kävimme asioita läpi erilaisista näkökulmista, mutta jotain jäi vielä kesken. Viimeisellä kerralla työpsykologin tapaamisessamme hän vinkkasi ja antoi yhteystiedot TE-toimiston ammatinvalinta ja uraohjaukseen.  Lähestyin TE-toimiston ammatinvalinta ja uraohjauspalvelua koska halusin vielä selkeyttä omiin vahvuuksiini ja resursseihini.

Sain yhteydenoton TE-toimiston ammatinvalinta ja uraohjauksesta melko nopeasti. Sovimme ensimmäisen tapaamisen ja jatkosuunnitelman, miten edetään. Jo ensimmäisen tapaamisen lopuksi sain erityyppisiä kotitehtäviä tehtäväkseni. Sovituilla tapaamiskerroilla kävimme sitten läpi palauttamani kotitehtävät ja niiden tulokset. Jokainen kotitehtävä kannusti minua tutkiskelemaan itseäni ja toimintaani erilaisissa tilanteissa. Kotitehtävien tekeminen vei oman aikansa mutta koska kyseessä oli omien vahvuuksieni ja resurssini selkeyttäminen, paneuduin tehtäviin tunnollisesti. TE-toimiston psykologi oli hyvin ammattitaitoinen, kannustava ja avasi testien merkitykset todella hyvin. 

Saatujen tulosten perusteella sain varmuutta siihen, että minä itse riitän eikä minun tule muuttaa omaa luontaista toimintaani ja itseäni.  Olen hakeutunut vääränlaisten ihmisten seuraan vain siksi, että saisin hyväksyntää, kiitosta ja tunnetta kuulua porukkaan. Tämän seikan huomaaminen ja ymmärtäminen antoi minulle hyvin moneen tapahtumaan selvyyttä. Ammatinvalinnan osalta tehdyt tehtävät vahvistivat ja tukivat minun olevan oikealla alalla ja että jo käymäni koulutukset tukevat nykyistä ammattilinjaa. 

Olen saavuttanut elämässäni tähän mennessä todella paljon, tämän kaiken ymmärtäminen ja omien vahvuuksien huomioiminen on jäänyt ruuhkavuosien, työnohessa opiskelujen sekä työkiireiden takia huomaamatta. Tästä eteenpäin en muutu vain toisten vuoksi vaan vain itseni vuoksi. Jokaisen elämä on aina ainutlaatuinen, sitä pitää osata vaalia ja rakastaa.

Suosittelen lämpimästi TE-toimiston ammatinvalinta- ja uraohjauspalvelua jokaiselle, joka haluaa selkeyttä ja varmuutta omiin vahvuuksiinsa ja resursseihinsa.

nimim. Uskalla, olet tärkeä

Ylös
Mikäli tahdot lisätietoa, ota yhteyttä!

    X