Vinkit työntekijän rekrytointiin Euroopasta

Vinkit työntekijän rekrytointiin Euroopasta

EURES-portaali on hyvä lähtöruutu rekrytointiin EU- ja ETA-maista. EURES-portaali on eurooppalaisen ammatillisen liikkuvuuden portaali; siellä on tällä hetkellä mieletön määrä työpaikkoja haussa, yhteensä 3,9 miljoonaa ympäri Eurooppaa!

Hurjalta kuulostavaa lukua ei kannata kuitenkaan säikähtää, sillä työhakijoiden ansioluetteloita portaalista löytyy vastapainoksi miljoona. Portaaliin rekisteröitynyt yritys voi etsiä sieltä tarpeisiinsa sopivien työntekijöiden ansioluetteloita.  

Kainuulaisen työnantajan on helppo saada työpaikkansa nähtäville portaaliin. Kun hän lisää avoimen työpaikan Työmarkkinatoriin, hän voi samalla klikata sen julkaistavaksi myös EURES-portaalissa. Ammattikielellä puhutaan työpaikkojen EURES-liputtamisesta.

EURES-liputetut työpaikat pomppaavat suuren työnhakijajoukon nähtäviin Euroopassa, joten hakuilmoitus kannattaa kirjoittaa suomen lisäksi myös englanniksi. 

EURES-portaaliin voi rekisteröityä osoitteesta: https://eures.ec.europa.eu/index_fi 

TE-toimiston EURES-asiantuntijat, kuten Teemu Ahtonen Kainuussa, neuvovat ja opastavat kaikissa rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä. 

Työmarkkinatori-sivusto kokoaa yhteen perustiedot työnantajille ja työnhakijoille ulkomaan rekrytointeihin liittyen: https://tyomarkkinatori.fi/tyonantajat-ja-yrittajat/rekrytointi/tyontekijan-loytaminen-ulkomailta 

Mies puku päällä.
Kainuun Te-palveluiden EURES-asiantuntija Teemu Ahtonen
Elokuussa avautui valtakunnallinen yhden luukun palvelu Work in Finland

Work in Finland –palvelusta yritykset ja työnantajat saavat tietoa ja ohjausta kansainvälisten osaajien rekrytointiin, palkkaus- ja lupaprosesseihin sekä Suomeen asettautumiseen liittyviin kysymyksiin.   

Work in Finland on avoinna ma–pe klo 9–12. Voit soittaa numeroon 0295 016 770 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen tyonantajaneuvonta@workinfinland.fi

Muista, että voit saada taloudellista tukea ulkomaan rekrytoinnille

Jotta uuden työntekijän laskeutuminen Suomeen ja uuteen työpaikkaan kävisi jouhevasti, voivat pk-yritykset hakea rahoitustukea EURES targeted mobility scheme -ohjelmasta. Rahoitustuki kattaa osan uuden työntekijän, harjoittelijan tai oppisopimuskoulutettavan koulutus- ja integrointikustannuksista. 

Myös Suomeen saapuva työntekijä voi hakea rahoitusta ohjelmasta esimerkiksi kielikurssimaksuihin, pätevyyden tunnustamiskuluihin sekä matka- ja oleskelukuluihin. 

Lue lisää EURES targeted mobility scheme -ohjelman tarjoamasta rahoituksesta: https://eures.ec.europa.eu/eures-services/eures-targeted-mobility-scheme_fi 

EURES-asiantuntija Teemu Ahtonen tavattavissa Business Konttorilla 29.11. Kajaanissa

Kainuun TE-toimiston EURES-asiantuntija Teemu Ahtonen kertoo kansainvälisen rekrytoinnin palveluista Kajaanin Business Konttorilla 29.11. Tietotiistai-tapahtumassa. Tietotiistain aamukahviosuus (klo 8.15-8.45) toteutetaan myös hybridinä, jolloin voit osallistua myös verkon välityksellä. Tule rohkeasti Teemun juttusille! 

  • Paikka: Business Konttori, Kauppakatu 26, Kajaani 
  • Asiantuntijat paikalla klo 8.15-15.00 
  • Hybridiaamukahvit klo 8.15-8.45, tule mukaan linjoille tämän linkin kautta.  

Lisätietoa Tietotiistai -tapahtumista:  https://businesskainuu.fi/business-kainuu-tietotiistai/ 

Ota yhteyttä Teemu Ahtoseen:

+358 295 043 105 

Teemu.ahtonen@te-toimisto.fi

Ylös
Mikäli tahdot lisätietoa, ota yhteyttä!

    X