Kotiseutu ja kaipuu pohjoisen luontoon vetivät Tatua puoleensa – nyt hän työskentelee Paltamossa etänä sataprosenttisesti

Kotiseutu ja kaipuu pohjoisen luontoon vetivät Tatua puoleensa – nyt hän työskentelee Paltamossa etänä sataprosenttisesti

Paltamosta lähtöisin oleva Tatu Horto kokeili ensin etätyötä mökiltä käsin, ja kun se onnistui, ehdotti hän työnantajalleen pysyvää muuttoa Paltamoon. Tatun mukaan Kuopiossa sijaitseva työnantaja suhtautui myönteisesti kokoaikaiseen etätyöhön.

“Se meni aika luontevasti, kun olin jo aiemmin käynyt tekemässä satunnaisia etätyöpätkiä. Sitten tuli korona-aika, ja me kaikki siirryttiin etätöihin”, Tatu kuvailee.

Paltamo sijaitsee Kainuun maakunnan länsiosassa Oulujärven koillisrannalla. Asukkaita Paltamossa on noin 3 300. Naapurikuntia ovat Kajaani, Ristijärvi, Puolanka, Sotkamo ja Vaala.

”Meillä on Paltamossa mielestäni hyvä kylähenki, ystävällinen ja ihmisläheinen. Hirveän paljon saa tervehtiä ja jututtaa ihmisiä, kun käy kaupassa. Minusta tuntuu hyvältä ja kodilta asua Paltamossa.”

Tietotekniikan opinnot veivät Kuopioon 

Tatu on opiskellut Kuopiossa tietotekniikkaa ja valmistunut tietotekniikan insinööriksi. Siirtymä työelämään kävi sulavasti, sillä hän työllistyi Kihoon – samaan firmaan, jolle hän teki opinnäytetyönsä.

“Kiho on kasvanut paljon sinä aikana, kun olen työskennellyt siellä. Meitä on nyt pikkusen vajaa 50 työntekijää. Väkimäärä on melkein tuplaantunut siitä, kun aloitin työskentelyn siellä.”

Tatu toimii tänä päivänä tuoteomistajana Kiholla, ja työt hoituvat pääasiassa Paltamon kirkonkylältä käsin, satunnaisia Kuopion keikkoja lukuun ottamatta. Mitä tuoteomistaja sitten tekee Kiholla?

”Olen Kihon ainoa täysipäiväinen tuoteomistaja ja hallinnoin tuotekehityksessä asiakastoiveita meidän tuotteisiin liittyen. Yleisesti ottaen se on sitä, että ylläpidän tuotteiden kehitysjonoa ja varmistan, että informaatio kulkee kehittäjien ja asiakasrajapinnan välillä sujuvasti sekä riittävän kattavasti. Lisäksi työni sisältää paljon määrittelyä ja suunnittelua asiakastoiveiden parissa. Työni on melko monipuolista ja humoristisesti voisi kuvailla, että toimin tuotekehitystiimissä vähän kuin jokapaikanhöylänä”, Tatu valaisee rooliaan yrityksessä.

“Harrastukset ovat enemmän ympärillä, kun on kotiseudulla pohjoisessa.” 

Etätyö mahdollisti Tatun muuton Paltamoon, mutta mikä häntä siellä kiehtoi niin, että hän pakkasi tavaransa Kuopiossa ja hurautti vajaat 200 kilometriä pohjoiseen Paltamoon.

”Kotiseutuvetoisuus ja kaipuu pohjoiseen luonnon äärelle oli keskeinen ajava tekijä. Oma luonne ei ole niin kaupunkilainen, että tuntisin kaupunkia kodiksi, vaikka ei Kuopiossa mitään pahaa ollut tietenkään. Kaipasin, että harrastukset ovat enemmän ympärillä, kun on kotiseudulla pohjoisessa. Ne tekijät keskeisimpänä ajoivat muuttamaan takaisin Paltamoon.”

Tatu näkee myös Paltamossa asuvat perheenjäsenet sekä sukulaiset yhtenä keskeisenä vetovoimatekijänä alueelle muuttoon.

Tatun mukaan Paltamon ympäröivä luonto tarjoaa monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Luontoharrastuksen lisäksi hän on pelannut sählyä.

”Teen monenlaista luonnossa, mutta eniten kalastan. Yhdistän kalastukseen retkeilyä ja tutkin syrjäisempiä vesiä. Näin saan tekemiseen erämaisuutta, josta nautin hirveän paljon. Opettelen myös luontokuvausta, ja olen kulkenut metsällä mukana kuvaamassa. Se on ollut myös kivaa”, Tatu kertoo.

Hymyilevä mies istuu rennosti nojatuolissa, tietokone sylissään.

Tule tutustumaan Kainuun työpaikkoihin ja alueen tarjoamiin mahdollisuuksiin kätevästi virtuaalisilla rekrymessuilla helmikuussa 2023

Toista kertaa järjestettävät Töihin Kainuuseen -virtuaaliset rekrymessut keräävät yhteen kainuulaiset työnantajat ja julkiset toimijat sekä työnhakijat ympäri Suomen. Voit vierailla tapahtuman virtuaalisella messualustalla eri työnantajahuoneissa ja kysyä avoimista työpaikoista.

Kainuun oma virtuaalinen rekrytointitapahtuma Töihin Kainuuseen järjestetään 16.2.2023 klo 10-15.

Seuraa tapahtuman rakentumista osoitteessa: https://rekrykainuu.fi/toihin-kainuuseen/

Ylös
Mikäli tahdot lisätietoa, ota yhteyttä!

    X