Suomussalmelainen Miia Moilanen oli poissa kotiseudultaan kaksikymmentä vuotta, kunnes päätti toteuttaa nuoruuden haaveensa

Suomussalmelainen Miia Moilanen oli poissa kotiseudultaan kaksikymmentä vuotta, kunnes päätti toteuttaa nuoruuden haaveensa

Kuten monet kainuulaisnuoret, myös Miia Moilanen lähti aikoinaan Suomussalmelta opintojen perässä ja päätyi opiskelemaan liiketaloutta Pirkanmaalle Mänttään.

”Kun aikoinaan lähdin Suomussalmelta, minusta piti tulla fysioterapeutti, mutta sitten elämä vei enemmän kaupalliselle puolelle”, Miia kertoo.

Miia aloitti opintojensa jälkeen liiketalouden opettajan työt Mäntässä ja ennätti opettaa neljässä eri oppilaitoksessa ennen kuin hänelle tarjoutui tilaisuus, joka yhdisti hänen kaksi haavettaan: opiskella fysioterapeutiksi ja asua jälleen Kainuussa.  

Fysioterapeutin opinnot toivat Miian takaisin Kainuuseen 

Miian fysioterapeutin opinnot alkoivat vuonna 2018 Vuokatissa Savonia ammattikorkeakoulun toteuttamassa satelliittikoulutuksessa. Miia valmistui vuoden 2021 joulukuussa ja aloitti tämän vuoden alussa työt Coronaria kuntoutus- ja terapiapalveluilla Suomussalmella tehtyään siellä ensin harjoittelujakson.

”Nykyään teen työtä, joka oli minun nuoruuden haaveeni. Olen Coronarialla fysioterapeutti ja myös palvelupäällikkö, eli olen lähiesimies Suomussalmen ja Sotkamon toimipisteissä. Minun oli helppo astua palvelupäällikön saappaisiin, koska minulla on taustaa liiketaloudessa ja tykkään tehdä hallinnollisia ja talouspuolen töitä.”

“Suomussalmella asuminen on helppoa, edullista ja yksinkertaista.” 

Miia Moilanen

Kainuun pohjoisosassa sijaitseva Suomussalmi on paikkakunta, joka ”tunnetaan historiastaan, monipuolisesta luonnosta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista, kirjailija Ilmari Kiannosta sekä vienankarjalaiskylistä ja niiden kulttuurista”, kuten kunnan sivuilla kirjoitetaan.    

”Viihdyn Suomussalmella, koska täällä minulla on tuttu ja turvallinen tukiverkosto, joka on täällä vuosikaudet säilynyt. Elämä Suomussalmella on helppoa, edullista ja yksinkertaista”, Miia summaa.

Miian mukaan paikkakunnalta on helppoa löytää edullinen kerros- tai rivitaloasunto.

”Täällä asunnot ja talot ovat vanhoja, mutta ne ovat halpoja. Kun tulin työharjoitteluun tänne, ostin asunnon. Ajattelin sitä enemmän sijoituksena. Asunnon löytäminen oli helppoa. Hyvän omakotitalon löytäminen on haasteellisempaa, mutta rivi- tai kerrostaloasunnon voit saada saman tien.”

Tammikuussa 2022 tehdyn mittauksen mukaan Suomussalmella asuu noin 7 500 asukasta – kaksikymmentä vuotta takaperin paikkakunnan väkiluku oli vielä yli kymmenen tuhatta.  

”Palvelut ja väestö ovat vähentyneet Suomussalmella, mutta luonto on säilynyt ja paikkakunta on samanlainen yhä edelleen. Tietyt asiat ovat pysyneet ennallaan, kuten meillä on ihana kylpylä ja muita peruspalveluita.”

Suomussalmi tarjoaa monipuoliset puitteet varsinkin luonnossa liikkujalle

Kysyttäessä mitä ulkopaikkakuntalaisen on ehdottomasti koettava Suomussalmella, Miian vastaus on lyhyt ja ytimekäs.

”Hossa”, Miia naurahtaa viitaten Suomussalmen pohjoisosassa sijaitsevaan kansallispuistoon.

”Meillä on muun muassa kansallispuisto Hossa, Raatteen Portti ja sen alueen kaikki nähtävyydet sekä Kaunisniemen harjumaisema, josta löytyy upea kesäteatteri ja ainutlaatuinen Soiva metsä. Kesällä kannattaa poiketa lounaalla tai kahvilla Niittykahvilassa, jossa nähtävyytenä Hiljainen Kansa.”

”Luonto on täällä tosi kaunis ja meillä on paljon retkeilyreittejä laidasta laitaan. Jos harrastat luontoon liittyviä harrastuksia – metsästystä tai kalastusta – mahdollisuudet ovat täällä äärimmäisen hyvät. Täällä voi myös moottorikelkkailla ja hiihtää.”

Miian mukaan Suomussalmi tarjoaa hyviä liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia myös lapsiperheille.  

”Täällä pystyy harrastamaan jääkiekkoa, yleisurheilua ja suunnistusta. Lapsiperheitä ajatellen täytyy vielä sanoa, että meillä uusi hieno koulu Suomussalmella.”

Löytyykö sinunkin polkusi Kainuusta?

Tule tutustumaan Kainuun työpaikkoihin ja alueen tarjoamiin mahdollisuuksiin kätevästi virtuaalisilla rekrymessuilla helmikuussa 2023. Toista kertaa järjestettävät Töihin Kainuuseen -virtuaaliset rekrymessut keräävät yhteen kainuulaiset työnantajat ja julkiset toimijat sekä työnhakijat ympäri Suomen. Voit vierailla tapahtuman virtuaalisella messualustalla eri työnantajahuoneissa ja kysyä avoimista työpaikoista.

Kainuun oma virtuaalinen rekrytointitapahtuma Töihin Kainuuseen järjestetään 16.2.2023 klo 10-15.

Seuraa tapahtuman rakentumista osoitteessa: https://rekrykainuu.fi/toihin-kainuuseen/

Ylös
Mikäli tahdot lisätietoa, ota yhteyttä!

    X