Miksi Töihin Kainuuseen?

Miksi Töihin Kainuuseen?

Neljä Töihin Kainuuseen näytteilleasettajaa kertoo, millainen merkitys eri aloja esittelevillä yhteistapahtumilla on. Lue artikkelista, miten Fennian asiakaspäällikkö Jenni Tervonen, Kainuun pelastuslaitoksen palopäällikkö Jaakko Schroderus, Validia Oy:n rekrytointikoordinaattori Mira Haukka ja TuJuCo Oy:n yrittäjä Tuomas Holappa kuvailevat odotuksiaan ja kokemuksiaan Kainuun suurimpaan virtuaaliseen rekrytointitapahtumaan liittyen. Samalla saat maistiaisen siitä, millaisia työpaikkoja tapahtumassa on tarjolla tammi-helmikuussa 2024.


Rakkaudesta maakuntaan

Fennian asiakaspäällikkö Jenni Tervonen

Fennian asiakaspäällikkö Jenni Tervosen mukaan halu kehittää rakasta maakuntaa ja palo saada Kainuu maailman kartalle ovat syitä osallistua erilaisia toimijoita esitteleviin yhteistapahtumiin. Hän pitää tapahtumiin osallistumista tärkeänä, sillä ne tarjoavat mahdollisuuden luoda verkostoja myös muiden toimijoiden kanssa sekä rakentaa me-henkeä Kainuuseen.

Fennia osallistuu ensimmäistä kertaa Töihin Kainuuseen virtuaaliseen rekrytointitapahtumaan vuonna 2024. Jenni kertoo tutustuneensa viimeisimpään tapahtumaan, vaikka ei silloin vielä ehtinyt mukaan näytteilleasettajaksi. Hän odottaa, että kiinnostuneet ja innokkaan osaajat löytäisivät heidät tapahtumasta.

Fennia esittelee monipuolisia uramahdollisuuksia myynnin, HR:n ja vakuutuspuolen osaajille ja tarjoaa myös laajoja etätyömahdollisuuksia. Fenniassa on parhaillaan menossa digitalisaatioprosessi, joka lisää työmahdollisuuksia myös IT- ja data-alan ammattilaisille. ”Asiakaspalvelussa suomen kielen taitoa vielä vaaditaan, mutta tarjolla on digitalisaation myötä entistä enemmän mahdollisuuksia myös kansainvälisille osaajille”, Jenni kertoo.


Näkyvyyttä ja helppoutta rekrytointiin

TuJuCo Oy yrittäjä Tuomas Holappa

Rakennus- ja teollisuusautomaatioon sekä teollisuuden sähkötöihin ja kunnossapitoon erikoistunut TuJuCo Oy on toista kertaa mukana Töihin Kainuuseen tapahtumassa. Yrittäjä Tuomas Holappa on saanut hyvää palautetta TuJuCo Oy:n yritysesittelystä helmikuussa 2023 järjestetystä tapahtumasta. Tapahtumaan osallistuminen on myös lisännyt yrityksen näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Muutamat rekrytoinnit tapahtuman jälkeen ovat olleet huomattavasti parempia ja yritys on löytänyt sopivampia hakijoita. Tuomas odottaakin, että tapahtuma helpottaa rekrytointia myös jatkossa Kainuun ammattiopiston kanssa tehtävän vahvan yhteistyön lisäksi.

Virtuaaliset alustat ovat rakennus- ja teollisuusautomaation hakijoille tuttuja. Tuomas kokee virtuaalisuuden etuna verrattuna esimerkiksi messuhalleissa järjestettyihin tapahtumiin. Tapahtuma lisää näkyvyyttä myös paluumuuttajille. Paluumuuttajissa piileekin Tuomaksen mukaan vahva potentiaali, jonka vuoksi kannattaa vaivautua näytteilleasettajaksi tapahtumaan, vaikka ei tuntisi olevansa ihan omalla mukavuusalueellaan. ”Minulla on tunne, että on hyvä olla matkassa, sillä tapahtuma on poikinut yhteydenottoja ja kontakteja sekä lisännyt työnantajana tunnettavuutta, vaikka suoria rekryjä ei ehkä ole tullutkaan”, yrittäjä kuvailee.

Tuomas kertoo että Töihin Kainuuseen on lisännyt yrityksestä tietoa myös Etelä-Suomessa opiskeleville. TuJuCo Oy:lle on tärkeää houkutella osaajia myös laajemmin, sillä alan korkeakoulutus järjestetään muualla Suomessa. Alle kymmenen hengen yrityksessä rekrytointi elää koko ajan. Tarvetta olisi esimerkiksi rakennusautomaation projektinhoitajalle/ohjelmoijalle sekä sähkö- ja automaatioasentajille.


Positiivinen porukka ja kokemus

Validia Oy rekrytointiasiantuntija Mira Haukka

Validian rekrytointiasiantuntija Mira Haukan mukaan Töihin Kainuuseen tapahtumaan on helppo osallistua, sillä se on valmisteltu ja ohjeistettu hyvin. ”Miksi en osallistuisi kun se tapahtuma on kokemuksena tosi kiva ja porukka positiivinen”, Mira lisää. Hän kertoo odottavansa innolla uutta alustaa. Ensivaikutelman mukaan se antaa monipuoliset vuorovaikutusmahdollisuudet hakijoiden kanssa. Tapahtuman chat ja tapaamiset ovat hänestä helppoja ja matalan kynnyksen keinoja ottaa yhteyttä esimerkiksi puhelimella soittamiseen verrattuna. Mira myös esittelee Validian työpaikat 8.2. järjestettävässä Töihin Kainuuseen liveohjelmassa. Hänelle se on mahdollisuus kertoa tapahtuman osallistujille laajemmin yrityksen toiminnasta.

Kolmatta kertaa mukana olevalle Validialle Töhin Kainuuseen on poikinut enimmäkseen hiljaista näkyvyyttä. Miran mukaan lähihoitajia ei ole kauheasti työttömänä ja sosiaali- ja terveysalaan keskittyneet rekrytointitapahtumat tavoittavat alan osaajat parhaiten. Mira pitää kuitenkin yhteistapahtumiin osallistumista tärkeänä, sillä ne kiinnostavat ja tavoittavat eri tavalla. ”Tietysti me työnantajana halutaan näkyä alueella ja tehdä työpaikkoja näkyväksi”, hän toteaa. Eri ammattikuntia esittelevissä tapahtumissa korostuu pitkäjänteinen tekeminen. Niissä jaetaan tietoa esimerkiksi alan vaihtajille ja voidaan herättää kipinä alan opintoihin ja töihin.

”Validiassa saa reppuun paljon osaamista, mukavan työporukan, jonka kanssa on kiva tehdä töitä ja ihanat asukkaat”, Mira kiteyttää. Tarjolla on monipuolisia työmahdollisuuksia vammaishoitotyön parissa erityisesti lähihoitajille. Validia tarjoaa myös henkilökohtaisen avustajan tuntitöitä, joihin ei vaadita alan koulutusta. Ne ovat mukavia töitä, joita voi tehdä esimerkiksi toisen työn rinnalla tai opiskelujen ohella. Tehtävät ovat mielekkäitä ja liittyvät niin arjen askareiden tukemiseen kuten kaupassa käyntiin sekä vapaa-ajan virkistäytymiseen kuten lenkkeilyyn. Henkilökohtaisiksi avustajiksi haetaankin ennen kaikkea sopivia persoonia, jotka haluavat keskustella ja työskennellä toisen ihmisen kanssa.


Vaivaton keino tavoittaa

Kainuun pelastuslaitos palopäällikkö Jaakko Schroderus

Kainuun pelastuslaitoksen palopäällikkö Jaakko Schroderus kokee virtuaalisen rekrytointitapahtuman vaivattomaksi keinoksi tavoittaa eri ihmisiä. Pelastuslaitos osallistuu jo kolmatta kertaa Töihin Kainuuseen tapahtumaan. Ensimmäistä kertaa mukana olevalle Jaakolle se viestii, että tapahtuma on koettu hyödylliseksi ja positiiviseksi pelastuslaitoksen kannalta. Julkisen sektorin toimijana pelastuslaitos pyrkii myös osallistumaan alueen kehittämiseen isommassa kaavassa ja tukemaan sitä, että Kainuussa olisi mahdollisimman kattava tarjonta erilaisia palveluita.

Pelastuslaitoksen pitkän linjan tavoitteena on aktivoida kainuulaisia kouluttautumaan alalle. Pelastajista on hirvittävä pula valtakunnallisesti. ”Meillä on tarve työvoimalle ja halutaan tulla mahdollisimman monessa eri kanavassa esille”, Jaakko kuvailee. Hän toivoo, että voisi hoksauttaa urapolkuaan vielä etsiviä kouluttautumaan alalla ja sitä kautta töihin.

Töihin Kainuuseen tapahtumassa Kainuun pelastuslaitos esittelee työpaikkoja pelastajille. Pelastusalalla työtehtävät ovat Jaakon mukaan moninaisia ja vaihtelevia ja tarjolla on erilaisia suuntauksia täydennyskoulutuksien kautta. ”Henkilöstön mukaan Kainuun pelastuslaitos on paras työpaikka, missä he ovat olleet”, Jaakko lisää syyksi liittyä Vaarojen hallitsijoihin.


Töihin Kainuuseen 8.1.—8.2.2024

Kainuun omat virtuaaliset rekrytointimessut alkavat 8.1.2024 ja huipentuvat liveohjelmaan 8.2.2024 klo 9-14. Töihin Kainuuseen yhdistää kainuulaiset työnantajat ja osaajat ympäri Suomen. Kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma esittelee monipuolisesti kainuulaisia työnantajia ja uramahdollisuuksia.

Tapahtuma on maksuton sekä työnantajille että työnhakijoille.
Lisätietoja Töihin Kainuuseen -kotisivuilla

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Töihin Kainuuseen -rekrytointitapahtuman järjestää Kainuun TE-toimisto yhteistyössä Kainuun kuntien, Kainuun liiton, Kainuun hyvinvointialueen ja Kainuun ELY-keskuksen kanssa, Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Kainuun ammattiopiston kanssa.

Tapahtumassa ovat mukana jo mm. ALTEN Finland Oy, Attendo Oy, Call2u Oy, Clean and Safe Oy, Edukai Oy, Esperi Care Oy, Fennia, Hyvän Olon Puoti Vuokatti Oy, Huippupaikat Oy Vuokatinrinteet, Kello-Optiikka Lappalainen Oy, Kainuun pelastuslaitos, Kajaanin Arvola-koti Ry, Kajaanin Hius-Tupa Avoin yhtiö, Koulutusavain Oy, Lassila & Tikanoja Oy, Lentiiran Lomakylä, Myynninkasvattajat Oy, Osuuskauppa Maakunta, Pakela Oy, Paltamon apteekki, Pihlajalinna Kainuu, Škoda Transtech Oy, Tokmanni Oy, TuJuCo Oy ja Validia Oy.

Ilmoittaudu näytteilleasettajaksi

Ylös
Mikäli tahdot lisätietoa, ota yhteyttä!

    X