Yrittäjäkoulutukset Kainuun TE-palveluilta

Yrittäjäkoulutukset Kainuun TE-palveluilta

Edellisellä kirjoituskerrallani johdattelin mukaan TE-toimiston aloittavan yrittäjän palveluihin liiketoimintasuunnitelman kautta. Jos tuo artikkeli meni sinulta ohi, pääset kätevästi lukemaan sen klikkaamalla tästä. Tuolloin lupasin kertoa pian lisää TE-toimiston järjestämistä yrittäjäkoulutuksista. Siispä härkää kiinni sarvista ja suoraa päätä asian kimppuun!

Kaikille avoin Kainuun malli

Kainuun TE-toimisto järjestää useita erilaisia yrittäjäkoulutuksia, joihin voi hakea kuka tahansa. Yleensä työvoimakoulutuksina järjestettävät kurssit on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanalaisille henkilöille. Kainuussa asia on kuitenkin toisin, sillä meidän yrittäjyyskursseillemme voivat hakea myös työssä tai opiskelemassa olevat, tai vaikka jo yrittäjinä toimivat. Eli kuten jo sanoin – kuka tahansa!

Monipuolinen koulutusvalikoima johdattelee yrittäjyyden alkutaipaleelle. Valittavana on useampia laaja-aiheisia koulutuksia, joista seuraavaksi lyhyet esittelyt:

Minustako Yrittäjä?

Koulutuksessa opit tunnistamaan ja tuotteistamaan omaa osaamistasi, tutustut yrittäjyyden eri muotoihin (kevytyrittäjyys, osuuskunta, laskutuspalvelut ja freelancer-työ). Saat myös perustiedot eri yrittämisen muotojen sosiaaliturvasta, teet alustavia yritystoimintaan liittyviä laskelmia ja konkreettisen suunnitelman oman osaamisen myynnille. Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena, joka sisältää kahdeksan webinaaria, omatoimista työskentelyä ja henkilökohtaista ohjausta. Koulutuksen aikana teet Oman osaamisen myyntisuunnitelman.

Aloittavan yrittäjän tehopaketti (myös englanniksi)

Koulutuksen aikana saat syventävää tietoa ja sparrausta oman liiketoimintasuunnitelmasi tekemiseen. Kartutat tietoa yrittäjyyden suunnittelusta, yhtiömuodoista, markkinoinnista, myynnistä, tuotteistamisesta, talousasioista, rahoituksesta, veroasioista ja muista yrittäjyytesi kannalta erittäin tärkeistä aiheista. Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena, joka sisältää kymmenen webinaaria, omatoimista työskentelyä ja henkilökohtaista ohjausta.

Luovuus elämäntapana ja elinkeinona

Koulutus lähtee liikkeelle sinusta luovan alan osaajana. Missä olet nyt? Mitä osaat ja haluat tehdä? Koulutuksessa suunnittelet omaa uraasi ja tulevaisuuttasi, huomioiden elämäntilanteesi, erityistaitosi ja kiinnostuksesi. Samalla kartoitat, mitä lisäosaamista tarvitset edetäksesi kohti tavoitteitasi. Opit myös ylläpitämään omaa työhyvinvointiasi ja työskentelemään tehokkaasti. Voit olla luovan alan kokenut konkari tai vasta-alkaja. Tärkeintä on, että haluat työllistyä ja/tai toimia yrittäjämäisesti luovan alan toimijana. Osallistumisen edellytyksenä on, että kykenet itsenäiseen työskentelyyn ja sinulla on riittävä tietotekninen osaaminen.

Teemakoulutuksia jo yrittäjänä toimiville

Yllä mainittujen laajempialaisten kurssien lisäksi tarjolla on kuusi erilaista kymmenen päivän teemakoulutusta, jotka perehtyvät tiettyyn aihealueeseen. Näitä suositellaan erityisesti jo yrittäjänä toimiville, mutta jälleen kerran, hakea voi kuka tahansa. Näitä teemakoulutuksia ovat:

  • Verkkokauppa pystyyn kuukaudessa
  • Verkkomarkkinoinnilla lisää asiakkaita
  • Paranna yrityksesi kannattavuutta
  • Kasvata myyntiäsi – Myynnin ja markkinoinnin verkkokoulutus
  • Kasvata yrityksesi tuottavuutta hyödyntämällä digitaalisia työkaluja
  • Yrittäjästä työnantajaksi ja esihenkilöksi (Tämä on uutena valikoimaan lisätty koulutus vuodelle 2023)

Opiskele etäyhteyksillä ammattitaitoisessa ohjauksessa

Kurssit järjestetään tällä hetkellä kokonaan etäyhteyksien avulla, joka palvelee maantieteellisesti laajan, mutta väkiluvultaan pienen Kainuun tarpeita varsin hyvin. Koulutuskumppanimme, ValmennusMajakka, on saanut erinomaista palautetta kursseille osallistuneilta.

Ammattitaitoisesta koulutuksesta huolimatta, tulosten kannalta ensiarvoisen tärkeää on sinun oma aktiivisuutesi ja paneutuminen opiskeluun. Vain sillä voit varmistaa, että saat juuri omalle kohdallesi tarvitun opin ja avun. Laajemmat koulutukset sisältävät myös tietyn määrän henkilökohtaista neuvontaa. Näihin neuvontoihin kannattaa valmistautua erityisen hyvin, niin voitte keskittyä juuri niihin tärkeimmiksi kokemiisi asioihin.

Yrittäjyyskoulutusten lisäksi tai tueksi voimme myös tilata erillistä neuvontapalvelua, mikäli se katsotaan tarpeelliseksi.

Mutta kuten varmaan jo arvasitkin, siitä jatkamme taas seuraavalla kerralla…

Artikkeli on osa yrityspalveluita esittelevää artikkelisarjaa.

Kirjoittanut yrityspalveluiden asiantuntija,

Jussi Riikonen

Jussi Riikonen, rekrytointi- ja urapalveluiden asiantuntija
Ylös
Mikäli tahdot lisätietoa, ota yhteyttä!

    X